YUNANİSTAN’IN AVRUPA BİRLİĞİ TECRÜBESİ KONFERANSI

Yunanistan Edirne Başkonsolosu Katerina Varvarigou’nun konuşmacı olarak katıldığı  “Yunanistan’ın Avrupa Birliği Tecrübesi” konferansı 20 Mart 2014 tarihinde Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphane Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük üniversitemizin Balkanlara verdiği öneme dikkat çekerek, Trakya Üniversitesi’nin Türkiye’de Balkan Araştırmaları Enstitüsüne sahip tek üniversite olduğunu, bu anlamda Boşnakça ve Arnavutça eğitim veren tek üniversite olduklarını, Yunan Dili eğitimine de önem verdiklerini de ifade etti.

Konuşmasında, Yunanistan’ın Avrupa Birliği ile büyük kazanımlar elde ettiğini belirten Yunanistan Edirne Başkonsolosu Katerina Varvarigou,  ülkesinin üyelik sürecinde yaşadığı toplumsal, ekonomik ve siyasi değişimlere dikkat çekti. Avrupa Birliği sayesinde eğitim ve çalışma hayatında ülkesinin büyük kazanımlar elde ettiğini belirtti.

Konuşmasının ardından öğrenci ve akademisyenlerin sorularını yanıtlayan Yunanistan Edirne Başkonsolosu Katerina Varvarigou’ya Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük hediyeler takdim etti ve konuşmasından ötürü şükranlarını belirtti.

Ek Resimler
Bu içerik 24.03.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 317 kez okundu.