Yükleniyor...









TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Trakya Üniversitesi, 1982 yılında bir “bölge” üniversitesi olarak kurulmuş olup 1992 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, 2006 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve 2007 yılında da Kırklareli Üniversitesinin Üniversitemizden ayrılmasıyla bir şehir üniversitesi konumuna gelmiştir. Üniversitemiz, 14 fakülte, 4 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu 5 enstitü, 36 araştırma merkezi ve 1 devlet konservatuvarını bünyesinde barındırmaktadır. Öğrencilerine, 72 alanda ön lisans, 82 alanda lisans, 37 alanda tezsiz, 91 alanda tezli yüksek lisans ve 48 alanda doktora programı sunmaktadır. Akademik birimlerde eğitim şekli, örgün öğretim (birinci ve ikinci öğretim) ve uzaktan öğretim şeklindedir. Öğretim dili Türkçe olan Trakya Üniversitesi’nde, yabancı dil bölümlerinin dışında, yaklaşık olarak %30 oranında yabancı dilde eğitim yapan birimler de bulunmaktadır. Bu birimlerin öğrencileri için Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yabancı dil hazırlık programı sunulmaktadır. Ayrıca tüm öğrenciler, isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı olanağından da yararlanabilmektedir.

Üniversitede, lisans düzeyinde 26.124, ön lisans düzeyinde 11.933 ve lisansüstü düzeyde 2.971 olmak üzere toplam 41.028 öğrenci öğrenim görmektedir. Trakya Üniversitesi’nde aynı zamanda, ağırlıklı Balkan ülkeleri olmak üzere, 63 farklı ülkeden, 4.123 uluslararası öğrenci bulunmaktadır

Trakya Üniversitesi’nde, 1.921 öğretim elemanı ve 2.463 idari çalışan olmak üzere toplam 4.384 çalışan görev yapmaktadır. Balkanların en büyük eğitim kurumu olan Trakya Üniversitesi, üstün eğitim kalitesi, deneyimli ve yetkin akademik kadrosu, bilimsel altyapısı, üniversite-sanayi iş birliği konusundaki öncü rolüyle, nitelikli öğrencilerine, çağın gerektirdiği modern eğitim imkânlarının tümünü sunmaktadır.

Üniversitenin Tıp Fakültesi, 1488 yılında Edirne’de kurulan, dünyanın önde gelen tıp merkezlerinden biri olarak kabul edilen, II. Bayezid Darüşşifası’nın devamı niteliğini taşımaktadır. Bugün, Trakya Üniversitesi bünyesinde sağlık müzesi olarak hizmet veren II. Bayezid Darüşşifası, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday olan dünyadaki ender sağlık merkezlerinden biridir.

Köklü geçmişiyle Edirne’nin ruhunu yaşatan ve yansıtan, bilim ve tarihle bütünleşmiş eğitim anlayışıyla, Osmanlı’dan gelen bilimsel ve kültürel mirası geleceğe taşıyan Trakya Üniversitesi, Balkanların en önemli üniversitelerinden biri konumundadır.

Akreditasyon çalışmaları her geçen gün daha da yoğunlaşan Trakya Üniversitesi’nde, Kimya ve Biyoloji bölümleri uluslararası akreditasyona sahipken, Tıp Fakültesi de ülkemizde, uluslararası akreditasyona sahip sayılı tıp fakültesinden biridir. Tüm Trakya Üniversiteleri aynı zamanda, okuldan mezun oldukları anda, diplomalarıyla birlikte girişimcilik sertifikası almaya da hak kazanmaktadır.

Trakya Üniversitesi aynı zamanda, 2014 yılında 31 üniversitenin katılımıyla kurularak günümüzde 80 üye ile faaliyetlerini sürdüren ve üye üniversiteler arasında her türlü bilimsel, sosyal ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesini amaçlayan Balkan Üniversiteler Birliği’nin Kurucu Başkanı ve sürekli sekreteryasıdır.

“İlk”lerin ve “tek”lerin üniversitesi olan Trakya Üniversitesi bünyesinde kurulan Balkan Araştırmaları Enstitüsü, Türkiye’nin ilk Balkan Araştırmaları Enstitüsü’dür. Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü ise Türkiye’nin bu alanda kurulan tek enstitüsüdür.

Tarih ve kültür kokan, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan yüzü konumundaki Edirne’nin kalbi olan, ulusal ve uluslararası, bilimsel ve akademik başarılarıyla adından tüm dünyada her geçen gün daha da çok söz ettiren Trakya Üniversitesi, günün ihtiyaçlarına cevap veren, demokratik, katılımcı, bilim odaklı eğitim anlayışıyla Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerini yarınlara en donanımlı şekilde hazırlayan bir eğitim kurumudur.